Om mig (långa versionen)

Mitt intresse för musik började på allvar på hösten 1984 när Alphavilles ”Forever Young” nådde skivbutikerna. Jag spenderade halva månadspengen, 75 kr, på att köpa ett eget exemplar. Min första LP-skiva. Det första jag gjorde när jag kom hem var att banda den till kassett. Efter ett par dagar började favvolåtarna utkristallisera sig och jag bestämde mig för att göra mitt första blandband. Då hade jag inte mycket egen musik att välja på utan fick botanisera i farsans skivsamling. Jag vet att jag öppnade blandbandet med John Lennons – (Just Like) Starting Over från plattan Double Fantasy och fortsatte med Cliff Richards – Lucky Lips. Den fanns på 10 i topp 1963-1964.

Inte långt senare började klassfester och skoldiscon bli viktiga i en mellanstadiespojkes liv och mina blandband fick följa med på fest. Jag kunde sitta i dagar och planera vad banden skulle innehålla för att musikmixen skulle bli den rätta i förhållande till den stämning som borde infinna sig just då.

Ungefär i samma veva blev jag medsläpad till något som hette UNF, Ungdomens Nykterhetsförbund. Inom UNF åkte jag och mina vänner på diverse kurser och läger. På några av dessa kurser hade vi discon där någon eller några av de äldre medlemmarna stod och spelade musik och blandade detta live, detta fascinerade mig enormt och det tog inte lång tid innan jag tjatade till mig att få vara med. Många långa nätter har spenderats tillsammans med vinyler och CD-skivor från närradion tillsammans med mina egna diton plus ett bra gäng med kassetter. Första gången jag hånglade spelade jag musik och mixade mellan varven, dock med en smått avsomnad publik framåt 4-tiden på natten.

Det var vid en av dessa tillställningar som jag blev erbjuden pengar för första gången, för att de ville att just jag skulle spela musiken. Gaget var 300 kr, vilket var en välkommen slant när man spenderade hela barn/studiebidraget på skivor. Detta hände i februari 1988, så man kan säga att jag har jobbat mer eller mindre professionellt, sen dess. Dock kan man härleda mitt musikaliska hantverk ända till 70-talet. På bilden har jag fått min första resegrammofon och sitter och scratchar Anita & Televinkensinglar, jag har alla tre kvar fortfarande.

I ungefär samma veva ( slutet av 80-talet alltså) började jag fascinera mig för högtalare och dess konstruktion, något år senare hade jag byggt om mina första högtalare och flyttat över alla element och elektronik till ett par kabinett i marmor. Ett ganska mastigt första projekt om jag får säga det själv.

Våren -93 slutade jag gymnasiet efter en 3-årig teknisk linje med elektronik som inriktning under slutåret. Det i kombination med mina intressen ledde mig till att söka jobb (eller praktik) hos någon som sysslade med just detta. Jag hamnade på Stage Partner som tillverkade egna högtalare och även legotillverkade högtalare åt EBS Sweden. Dessutom var Stage Partner inriktade på scenteknik. Det förpassade mig med huvudet före in i musikteknik- och eventbranschen, där jag fortfarande verkar.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com